Friday, 16 November 2012

Cara Gunakan Daun Durian Belanda

Aku baru baca di chrisbeatcancer tentang cara untuk guna daun durian belanda sebagai rawatan kanser.

Caranya ialah dengan merebus 18 helai daun dengan 7 cawan air. Tempoh merebus ialah selama 15 minit dengan api sederhana mulai saat api dinyalakan. link Air rebusan tersebut kemudian dihabiskan dalam hari yang sama sebagai minuman tambahan.

Tips tersebut diberikan oleh seorang pesakit kanser pankreas tahap IV yang telah survive selama setahun setengah dan antara amalannya ialah graviola sebagai chemo semulajadi katanya dengan mengambil daun graviola secara sekali-sekala dan juga memakan buahnya.

Sebelum ini aku memang teringin untuk menggunakan daun graviola kerana di belakang rumah ada dua batang pokok tersebut yang ditanam oleh orang tua aku semasa aku pulang ke rumah selepas baru-baru didiagnosis dengan kanser dan sekarang pokok-pokok itu sudah hampir sama tinggi dengan bumbung rumah. Disebabkan aku tidak tahu bagaimana untuk menggunakan daun tersebut aku KIV lah dulu sebab tak berani dan sekarang bolehlah cuba sebab sudah ada testimoni.

Walaubagaimanapun, graviola akan terneutral dengan madu, vitamin C, DMSO dan MSM jadi adalah perlu sekiranya pengambilan graviola pada sesuatu masa tidak bercampur dengan substans ini untuk menjamin keberkesanan. Ini adalah kerana cara graviola bertindak mematikan kanser adalah bertentangan dengan substans tersebut. http://jomlawankanser.blogspot.com/2012/08/msm-aka-sulfur-organik.html

38 comments:

  1. Memang betul... Daun Durian Belanda memang berkhasiat dalam menyembuhkan penyakit kanser. Daun Durian Belanda yang mengandungi acetogennins inilah dapat membunuh Sel Kanser. Daun yang mengandungi acetogennins sahaja yang dapat membunuh Sel Kanser. Cara memilih daun durian belanda adalah dengan memetik daun yang ke 4 hingga 5 dari pucuk sahaja yang amat berkhasiat. Pastikan daun yang dipilih adalah daun yang banyak terdedah pada cahaya matahari. Ini kerana proses fotosintesis yang menyebabkan proses zat aktif pada daun lebih banyak terbentuk. Daun yang dipetik dikeringkan pada suhu bilik (seperti proses membuat serbuk Teh). Daun yang dipetik jangan dijemur pada matahari. Anda boleh memotong atau diiris-iris supaya daunnya cepat kering. Walaupun daunnya telah kering zat acetogennins tetap masih ada. Cara merebusnya, gunakan air bersih / mineral. Didihkan 3 gelas air terlebuh dahulu . Setelah air mendidih, masuhkan 3 - 4 sudu besar. Masak daun tersebut selama 10 - 15 minit sehingga air nya berwarna perang. Pastikan memasak dengan api yang sederhana. Minum airnya 3 kali sehari. Daun yang telah dimasak jangan diulang kerana sudah tiada khasiatnya. Bagi penghidap Kanser keberkesanannya akan terlihat dalam tempoh 3 - 4 bulan. - Info ini diambil dari buku tulisan Herlina Widyaningrum berjudul SIRSAK Si Buah Ajaib 10,000 X Lebih Hebat Dari Kemoterapi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi sy untuk merawat kanser dgn berkesan adalah dari daun ganja @ cannabis marijuana.. sy pernah cuba berbagai2 rawatan dan mcm2 herba termasuk daun durian belanda tapi semua x mnjadi sehinggalah seorg rakan datang dan mencadangkan sy mnggunakan cannabis oil iaitu cannabis oil yg sy buat sendiri melalui youtube dan alhamdulillah kanser tahap 3 sy hilang dalam 2 bulan...

      Delete
    2. Bagaimana ingin mendapatkan bekalan cannabis oil?

      Delete
    3. Bagaimana ingin mendapatkan bekalan cannabis oil?

      Delete
    4. Bagaimana ingin mendapatkan bekalan cannabis oil?

      Delete
    5. Bagaimana ingin mendapatkan bekalan cannabis oil?

      Delete
  2. Sirsak si Buah Ajaib 10.000 X Lebih Hebat Dari Kemoterapi

    Price per Unit (piece): Rp 18.000 (RM6.00)

    Ask a question about this product
    Penulis: Herlina Widyaningrum
    Ukuran: 12 X 16 cm
    Tebal: 148 hlm
    Penerbit: Media Pressindo
    ISBN: 978-979-911-037-4
    Harga: Rp 18.000,-

    Di Amerika Serikat dan beberapa negara berkembang lainnya, kanker sekarang ini bertanggung jawab untuk sekitar 25 % dari seluruh kematian. Di Indonesia, kanker menjadi penyumbang kematian ketiga terbesar setelah penyakit jantung.

    Kabar baik! Hasil penelitian menemukan bahwa sirsak sangat efektif mengobati penyakit kanker 10.000 X lipat lebih hebat dari kemoterapi yang selama ini masih dianggap menjadi pilihan pengobatan terbaik.

    Buku ini, berbeda dengan buku-buku lainnya, bersifat praktis dan dengan bahasanya yang mudah dicerna, ditujukan bagi mereka yang awam namun ingin mengetahui secara keseluruhan mengenai:
    Apa sebenarnya Penyakit Kanker, Faktor Penyebab Kanker, Cara pencegahan dan Pengobatan Medisnya, serta Bagaimana Sirsak Mampu Menyembuhkan Kanker dan Penyakit Lain (Diabetes, Hipertensi, Kolesterol, Nyeri Persendian, Ambeien, Rematik, dll). Juga dilengkapi dengan kesaksian mereka yang telah merasakan khasiat si "buah ajaib" sirsak

    http://bukuseru.com/Kesehatan/Sirsak-si-Buah-Ajaib-10.000-X-Lebih-Hebat-Dari-Kemoterapi/flypage.tpl.html

    ReplyDelete
  3. Assalam boleh saya kongsi isi dalam blog ini krn amat berguna utk pesakit kanser

    ReplyDelete
  4. sayang bila benda yg baik xramai yg tahu…rawatan kanser itu wujud,berdasarkan kisah benar pelatih jururawat dari pesakit kansernya yg telah sembuh tanpa rawatan hospital : rawatankanser2013.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Adik saya menghidap kanser darah stage pertama. Saya akan mencuba kaedah ini.

    ReplyDelete
  6. Tak perlu bersusah payah mencari daun durian belanda dan memproses kerana kini telah ada produk ekstrak dari daunnya!!

    Beli dan minum!

    Harganya pun sangat murah; Hanya RM35 sebotol untuk 25 kali minum

    Lawati

    www.facebook.com/jusdaundurianbelanda
    jusdaundurianbelanda.blogspot.com

    untuk info lanjut. Tk

    ReplyDelete
  7. ANTARA KANSER YANG MAMPU DIRAWAT DAN BERJAYA DIUBATI :

    KANSER PARU-PARU
    KANSER USUS BESAR
    KANSER SERVIKS/PANGKAL RAHIM
    KANSER PUNDI KENCING
    LEUKIMIA
    KANSER REKTUM/DUBUR
    KANSER TULANG
    KANSER OTAK
    KANSER OVARI
    KANSER HATI
    KANSER NODUS LIMPA/LYMPHOMA
    KANSER PAYUDARA
    KANSER RAHIM
    KANSER PROSTAT
    KANSER PERUT
    KANSER PANKREAS
    KANSER PITUITARI
    KANSER KELENJAR LIUR
    KANSER VAGINA/FARAJ
    KANSER KULIT
    KANSER MULUT
    KANSER HIDUNG
    KANSER TIROID
    KANSER TEKAK
    KANSER TESTIS
    KANSER ESOFAGUS/SALUR MAKAN
    KANSER HEMPEDU/SALUR HEMPEDU
    DAN LAIN-LAIN KANSER

    ReplyDelete
  8. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm130 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...daun daun herba warisan termasuk juga daun rerama...merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi...

    sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin

    Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

    ReplyDelete
  9. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm130 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...daun daun herba warisan termasuk juga daun rerama...merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi...

    sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin

    Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    NAMA SYARIKAT SAYA.....JUTAWAN HERBS NO PENDAfTARAN SYARIKAT SAYA PG 0346818-W NAMA PEMILIK MOHD ZUHAIRI BIN NOORDIN

    ReplyDelete
  10. Bagi sy untuk merawat kanser dgn berkesan adalah dari daun ganja @ cannabis marijuana.. sy pernah cuba berbagai2 rawatan dan mcm2 herba termasuk daun durian belanda tapi semua x mnjadi sehinggalah seorg rakan datang dan mencadangkan sy mnggunakan cannabis oil iaitu cannabis oil yg sy buat sendiri melalui youtube dan alhamdulillah kanser tahap 3 sy hilang dalam 2 bulan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tolong saya, macamana nak dapatkan daun ganja ni..

      Delete
    2. salam tuan, boleh saya dapatkan cannabis oil? sbb ayah saya menghidap kanser hati tahap 4.
      mintak tolong tuan, sy amat memerlukan cannabis oil nie sbg usaha utk merawat ayah saya.

      Delete
    3. Boleh bantu saya, ibu mentua saya megidap kenser hati

      Delete
  11. Sharing dari saya sebagai alternatif dan usaha dalam merawat penyakit kanser dan masalah kesihatan yang lain.. Jom tonton dan Like video ini..

    https://www.youtube.com/watch?v=QClZFUDD3nE

    ReplyDelete
  12. Saya tau seseorang pembekal atau penjual cannabis oil 100% atau 70%
    Harga saya tak tau

    ReplyDelete
  13. Saya tau seseorang pembekal atau penjual cannabis oil 100% atau 70%
    Harga saya tak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tuan boleh kongsi siapa yg jual? sy amat memerlukan cannabis oil nie utk merawat ayah saya dari cancer hati tahap 4.

      Delete
    2. boleh share nom telefon..sy perlukan cannabis oil untuk ayh sy. t.ksih..

      Delete
  14. Salam...
    Jikalau daun durian belanda di rebus tanpa di keringkan dulu..boleh kan..mohon pencerahan ..tq

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...

    Saya dan rakan ada menyediakan rawatan alternatif untuk pelbagai kanser. Menggunakan kaedah sunnah yang unggul. Untuk semua peringkat kanser insyaAllah akan sembuh. Sejak 2008 lebih 90% pesakit kanser tahap 4 sembuh selepas rawatan. Tempoh rawatan hanya dalam seminggu.

    Kuman2 kanser akan mati serta merta selepas rawatan tanpa membunuh sel2 baik insyaAllah. Mesej atau whatsapp saya di 017-7737481 (En.Shahrizan) untuk info lanjut.

    Kita berikhtiar, Allah yang menyembuhkan. InsyaAllah

    ReplyDelete
  16. Adakah pesakit tumor sesuai ambil buah atau daun durian belanda untuk rawatan. Adakah testimoni tumor mengecil

    ReplyDelete
  17. lawati web www.rawatanpenyakit.com

    ReplyDelete
  18. salam,untuk kanser atau penyakit kronik boleh cuba pruduk CELLMAX yg menjana semula sel2 baru dalam badan.dari alga biru,serbuk paket.harga dlm rm155-180.bapa sya kencing manis,cucuk insulin, bacaan turun ke 6.6.Insyallah,sapa nk cuba goole produk cellmax.

    ReplyDelete
  19. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.

    Andai tahap 1 dan 2 bajet 8 bln..andai thp 3 dan 4 bjet 10 hnga 12 bulan insya allah.smbuh nti.kenapa ambil msa bbulan bulan or hmpir sthun utk smbuh? Sbb kita mrawat pnykit yg berat...knser jd proses mmg lma tp insya allah bkesan

    memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm180 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...sebenarnya herba banyak jenis dan gred gred..kami menguna kan kualiti gred gred yg tbaik ssuai dgn rsepi kluarga utk merawat kanser..insya allah
    ..
    .merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi... sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    Saya juga akan membantu anda memberi nasihat dan motivasi..ramai pesakit sy sudah sembuh.anda bila lagi....hubungi atau wasup kan saya dengan segera.0174687570 mohd zuhairi untuk berbincang...bgaimna nk brubt..apa plu anda lakukan..pemakanan n mcm2 lg...dan testimoni2 tbaik dri psakit2 sy

    ReplyDelete
  20. Slam...sy ada menjual herba warisan yg mampu menyembuhkan kanser dan pelbagai jenis kanser..tahap 1 tahap 2 tahap 3 tahap 4.

    Andai tahap 1 dan 2 bajet 8 bln..andai thp 3 dan 4 bjet 10 hnga 12 bulan insya allah.smbuh nti.kenapa ambil msa bbulan bulan or hmpir sthun utk smbuh? Sbb kita mrawat pnykit yg berat...knser jd proses mmg lma tp insya allah bkesan

    memusnahkan dan mematikan sel sel kanser.. harga cuma rm180 tetapi herba warisan ini terlalu berkesan dan saya jamin tuan tuan dan puan puan akan terkejut dengan rawatannya yang cepat dan selamat untuk sembuh...sebenarnya herba banyak jenis dan gred gred..kami menguna kan kualiti gred gred yg tbaik ssuai dgn rsepi kluarga utk merawat kanser..insya allah
    ..
    .merawat dan membaik pulih...jangan biar sehinga terlewat..jangan biarkan hidup derita..selagi boleh rawat lebih baik di rawat..hutan belantara kita tersembunyi sejuta 1 rahsia...herba ini amat amat mujarab..jangan biar derita membunuh kehidupan anda.ramai yang dah berjaya sembuh dengan produk sy call saya xpun msg xpun wasap sy 0174687570 mohd zuhairi... sy cma bntu membantu...sy tidak sangup tngok org dpn mata sy sengsara xpun di ragut nyawa...penawar nya telah ada...hubungi sy secepat munkin Orang yang tiada penyakit kanser andai nak amal kan herba saya ini pun boleh...jadikan amalan harian untuk menjaga badan dan membuang toksid...orang ada kanser...saya akan membantu merawat hingga sembuh

    Saya juga akan membantu anda memberi nasihat dan motivasi..ramai pesakit sy sudah sembuh.anda bila lagi....hubungi atau wasup kan saya dengan segera.0174687570 mohd zuhairi untuk berbincang...bgaimna nk brubt..apa plu anda lakukan..pemakanan n mcm2 lg...dan testimoni2 tbaik dri psakit2 sy

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum.. blh sy yang..klau untk payudara yg ada ketulan jinak dlm payudara..mcm mna plk? Blh mnum lbh tak atau buah ny blh mkn? Tlg reply pls..0174002630

    ReplyDelete
    Replies
    1. amalkan mkn buah / jus / daun rebusan setiap hari .... insyaallah tumor akn mengecut.... mcm saya alhamdulillah... 2 bln saja... padahal tumor dh 6 tahun x hilang....

      Delete
  22. Saya pernah amalkan minum ( sehelai daun durian belanda tambah segelas air panas ) setiap hari selama dua minggu. Pada permulaannya memang segar badan. Namun setelah dua minggu , badan mula letih dan kuat tidur. Bila keklinik, selepas ujian didapati tekanan darah terlalu rendah. Bolehkah saya terus menggunakan kaedah ini

    ReplyDelete
  23. Artikal yg baik
    Mmg ramai yg mengatakan daun ini faun ajaib. Tapi ada x bukti org yg dh sembuh kanser atau penyakit lain hasi dr minum air ini?
    Boleh x share kat sini?
    Tq

    ReplyDelete
  24. SALAM BUAT PEMINAT DURIAN BELANDA
    .
    Suka minum jus durian belanda ? Pasti nak yg betul2 asli baru dapat khasiatnya.
    .
    5 SEBAB JUS KAMI SENTIASA JADI PILIHAN PEMBELI
    .
    ✔️ Jus asli dikisar dari buah sebenar
    ✔️ Fresh, dibancuh segar berdasarkan permintaan
    ✔️ Original - tak pakai perasa atau pewarna
    ✔️ Kami hantar kepada anda sejuk2, terus teguk.
    ✔️ Kami juga peminat durian belanda. Kami faham kehendak anda !
    .
    Hati-hati, jangan sampai jus anda di ngap oleh kawan atau ahli keluarga yg kempunan !
    .
    Dengar apa kata FAN DURIAN BELANDA.
    .
    ➡️ “Ya ampun, dah rasa semalam. Sedap giler” - Azie, KL.
    .
    ➡️ “Dah masuk botol ke 4 dah bulan ni saja. Addicted” - Nur, Kpg Melayu Subang.
    .
    ➡️ “Dik, nak lagi 8botol. Bila boleh hntr? Akak nak bawa balik kampung jumaat ni..” - Akak Telekom, TM@Damasara.
    .
    ➡️ “Adehh…40botol licin. Bos, esok nak lagi 50 botol, hantar kat ofis” - Azwan, ejen kami.
    .
    Kenapa durian belanda perlu jadi sebahagian dari diet anda ;
    .
    ⇨ mengandungi acetogenin - anti kanser & anti-bakteria
    ⇨ kaya serat - baik utk perut dan sistem percernaan anda
    ⇨ Vitamin B & C - sokong imuniti tubuh. jauhi demam, batuk, selsema dan sakit tekak.
    ⇨ Zat mineral - kaya protein, kalsium dan zat besi ; sgt sesuai utk seisi keluarga
    .
    .
    Bukan hanya jus, kami juga ada;
    .
    a) Isi buah durian belanda dalam puri
    b) Pati asli durian belanda
    .
    Untuk menempah, whatsapp kami di link dibawah;
    .
    �� https://www.wasap.my/6012-5019012
    �� https://www.wasap.my/6012-5019012
    �� https://www.wasap.my/6012-5019012
    .
    Nota :
    a) Kos penghantaran sekitar Lembah Klang KAMI TANGGUNG !

    ReplyDelete