Friday, 16 November 2012

Cara Gunakan Daun Durian Belanda

Aku baru baca di chrisbeatcancer tentang cara untuk guna daun durian belanda sebagai rawatan kanser.

Caranya ialah dengan merebus 18 helai daun dengan 7 cawan air. Tempoh merebus ialah selama 15 minit dengan api sederhana mulai saat api dinyalakan. link Air rebusan tersebut kemudian dihabiskan dalam hari yang sama sebagai minuman tambahan.

Tips tersebut diberikan oleh seorang pesakit kanser pankreas tahap IV yang telah survive selama setahun setengah dan antara amalannya ialah graviola sebagai chemo semulajadi katanya dengan mengambil daun graviola secara sekali-sekala dan juga memakan buahnya.

Sebelum ini aku memang teringin untuk menggunakan daun graviola kerana di belakang rumah ada dua batang pokok tersebut yang ditanam oleh orang tua aku semasa aku pulang ke rumah selepas baru-baru didiagnosis dengan kanser dan sekarang pokok-pokok itu sudah hampir sama tinggi dengan bumbung rumah. Disebabkan aku tidak tahu bagaimana untuk menggunakan daun tersebut aku KIV lah dulu sebab tak berani dan sekarang bolehlah cuba sebab sudah ada testimoni.

Walaubagaimanapun, graviola akan terneutral dengan madu, vitamin C, DMSO dan MSM jadi adalah perlu sekiranya pengambilan graviola pada sesuatu masa tidak bercampur dengan substans ini untuk menjamin keberkesanan. Ini adalah kerana cara graviola bertindak mematikan kanser adalah bertentangan dengan substans tersebut. http://jomlawankanser.blogspot.com/2012/08/msm-aka-sulfur-organik.html

6 comments:

 1. Memang betul... Daun Durian Belanda memang berkhasiat dalam menyembuhkan penyakit kanser. Daun Durian Belanda yang mengandungi acetogennins inilah dapat membunuh Sel Kanser. Daun yang mengandungi acetogennins sahaja yang dapat membunuh Sel Kanser. Cara memilih daun durian belanda adalah dengan memetik daun yang ke 4 hingga 5 dari pucuk sahaja yang amat berkhasiat. Pastikan daun yang dipilih adalah daun yang banyak terdedah pada cahaya matahari. Ini kerana proses fotosintesis yang menyebabkan proses zat aktif pada daun lebih banyak terbentuk. Daun yang dipetik dikeringkan pada suhu bilik (seperti proses membuat serbuk Teh). Daun yang dipetik jangan dijemur pada matahari. Anda boleh memotong atau diiris-iris supaya daunnya cepat kering. Walaupun daunnya telah kering zat acetogennins tetap masih ada. Cara merebusnya, gunakan air bersih / mineral. Didihkan 3 gelas air terlebuh dahulu . Setelah air mendidih, masuhkan 3 - 4 sudu besar. Masak daun tersebut selama 10 - 15 minit sehingga air nya berwarna perang. Pastikan memasak dengan api yang sederhana. Minum airnya 3 kali sehari. Daun yang telah dimasak jangan diulang kerana sudah tiada khasiatnya. Bagi penghidap Kanser keberkesanannya akan terlihat dalam tempoh 3 - 4 bulan. - Info ini diambil dari buku tulisan Herlina Widyaningrum berjudul SIRSAK Si Buah Ajaib 10,000 X Lebih Hebat Dari Kemoterapi.

  ReplyDelete
 2. Sirsak si Buah Ajaib 10.000 X Lebih Hebat Dari Kemoterapi

  Price per Unit (piece): Rp 18.000 (RM6.00)

  Ask a question about this product
  Penulis: Herlina Widyaningrum
  Ukuran: 12 X 16 cm
  Tebal: 148 hlm
  Penerbit: Media Pressindo
  ISBN: 978-979-911-037-4
  Harga: Rp 18.000,-

  Di Amerika Serikat dan beberapa negara berkembang lainnya, kanker sekarang ini bertanggung jawab untuk sekitar 25 % dari seluruh kematian. Di Indonesia, kanker menjadi penyumbang kematian ketiga terbesar setelah penyakit jantung.

  Kabar baik! Hasil penelitian menemukan bahwa sirsak sangat efektif mengobati penyakit kanker 10.000 X lipat lebih hebat dari kemoterapi yang selama ini masih dianggap menjadi pilihan pengobatan terbaik.

  Buku ini, berbeda dengan buku-buku lainnya, bersifat praktis dan dengan bahasanya yang mudah dicerna, ditujukan bagi mereka yang awam namun ingin mengetahui secara keseluruhan mengenai:
  Apa sebenarnya Penyakit Kanker, Faktor Penyebab Kanker, Cara pencegahan dan Pengobatan Medisnya, serta Bagaimana Sirsak Mampu Menyembuhkan Kanker dan Penyakit Lain (Diabetes, Hipertensi, Kolesterol, Nyeri Persendian, Ambeien, Rematik, dll). Juga dilengkapi dengan kesaksian mereka yang telah merasakan khasiat si "buah ajaib" sirsak

  http://bukuseru.com/Kesehatan/Sirsak-si-Buah-Ajaib-10.000-X-Lebih-Hebat-Dari-Kemoterapi/flypage.tpl.html

  ReplyDelete
 3. Assalam boleh saya kongsi isi dalam blog ini krn amat berguna utk pesakit kanser

  ReplyDelete
 4. sayang bila benda yg baik xramai yg tahu…rawatan kanser itu wujud,berdasarkan kisah benar pelatih jururawat dari pesakit kansernya yg telah sembuh tanpa rawatan hospital : rawatankanser2013.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Adik saya menghidap kanser darah stage pertama. Saya akan mencuba kaedah ini.

  ReplyDelete
 6. Tak perlu bersusah payah mencari daun durian belanda dan memproses kerana kini telah ada produk ekstrak dari daunnya!!

  Beli dan minum!

  Harganya pun sangat murah; Hanya RM35 sebotol untuk 25 kali minum

  Lawati

  www.facebook.com/jusdaundurianbelanda
  jusdaundurianbelanda.blogspot.com

  untuk info lanjut. Tk

  ReplyDelete